Wróć

ZaKładka Bistro de Cracovie

Kuchnia

  • menu mięsne
  • menu wegetariańskie
  • polska
  • francuska

Podstawowe informacje

  • Rok założenia
    2013
  • Szef Kuchni
    Rafał Targosz i Szymon Sierant
  • Architektura
    Wystrój własny. Od listopada 2018 w trakcie liftingu wnętrz we wspólpracy z Grycaj Design
  • Restaurator
    Rafał i Renata Targosz

Dane adresowe

Adres

ul. Józefińska 2 (wejście od ulicy Brodzińskiego)

Zobacz współrzędne

Menu restauracji

  • Menu A

    1. AMUSE BOUCHE: Wątróbka / szynka parmeńska / jabłko PRZYSTAWKA I: Tatar wołowy / rzepa / emulsja z żółtek
    2. PRZYSTAWKA II: Wędzony pstrąg / kalarepa / dashi
    3. RYBA: Polędwica z dorsza / palona cebula / kawior z łososia
    4. MIĘSO: Jagnięcina / karmelizowana śmietana / borowiki / ziemniak
    5. PRE-DESER: Sorbet jabłkowy / redukcja jabłkowa / gorczyca DESER: Biszkopt z czekoladą / miód / sorbet z mleka
  • Menu B

    1. AMUSE BOUCHE: Ziemniak / borowiki / pecorino PRZYSTAWKA I: Kapusta / chrzan / maślanka
    2. PRZYSTAWKA II: Burak / karmelizowana śmietana / czarna trufla
    3. DANIE GŁÓWNE I: Marchewki / drożdże / sos holenderski / trybula
    4. DANIE GŁÓWNE II: Seler / kiszony seler / gryka / szczawik
    5. PRE-DESER: Sorbet jabłkowy / redukcja jabłkowa / gorczyca DESER: Mille-feuille / czekolada / mleko / hibiskus

Zapisz się do newslettera!


Weź udział w największym polskim święcie kultury koktajlowej, spędź czas przy barze z bliskimi i znajomymi!